wahl zx916.jpg

WAHL ZX916 JAMES MARTIN MULTIFUNKČNÍ HRNEC 4L

(0x)
Multifunkční hrnec Wahl James Martin - známý šéfkuchař a moderátor.
Výrobce
WAHL
Záruka
2 roky
Kód
ZX916
EAN
5037127021774
Hmotnost
3,4 kg
Dostupnost
skladem
Běžná cena
2 650,00 Kč s DPH/ks
Ušetříte
762,00 Kč s DPH
Naše cena s DPH
1 888,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
1 560,00 Kč/ks
ks

Popis

Multifunkční hrnec Wahl James Martin - známý šéfkuchař a moderátor.

Multifunkční hrnec má 6 funkcí vaření: soté, dušené maso, dezert, vaření v páře, bílá rýže, hnědá rýže. Vhodné pro: masa , dezerty , polévky ,zeleninu atd. Multi hrnec má také časovač, takže vaření začne jak Vám to vyhovuje a pokud nebudete připravení ještě podávat jídlo vše vyřešíte funkcí udržování teploty. Přehledný LED displej s inteligentními ovládacími prvky pro snadné vaření. Velká odnímatelná 4L  nádoba s nepřilnavým povrchem vhodná do myčky nádobí. 

Balení obsahuje: Multifunkční hrnec, děrovanou nádobu, odměrku, špachtli. Balení obsahuje adaptér do EU zásuvky.

Návod a vysvětlení:

Tlačítka na ovládacím panelu multifunkčního hrnce:

Tlačítko WHITE RICE: vaření bílé rýže

Tlačítko BROWN RICE : vaření hnědé rýže a jiných těžko vařitelných celých zrn.

Tlačítko SAUTÉ: vaření jídla při vysoké teplotě kolem 150 stupňů C, ideální pro restování přísad, zhnědnutí masa, nebo změkčení cibule před přechodem na dušené maso atd.

Tlačítko DESSERT : pro pečení dortů a jiných pochoutek.

Tlačítko STEW : na vaření dušeného masa, domácí pečeně aj.

Tlačítko STEAM : vaření v páře např. zeleniny a jiných zdravých pokrmů. Nastavit čas tlačítkem TIMER + - . Jakmile voda dosáhne bodu varu začne se odpočítávat. 

Tlačítko WARM CANCEL : nastavení pro udržování teploty ("bb"),nebo zrušení udržování teploty ( "00").

Tlačítko DELAY: po stisknutí nastavíte odložené vaření až o 24 hodin.

VAŘENÍ:

Vaření rýže: 

Obrázek č.1: Pomocí dodané ,nebo jiné odměrky nasypte rýži do vnitřního hrnce. Obrázek č.2: Opláchněte rýži abyste odstranili přebytečný škrob a vodu slijte (důkladně opláchněte, zamezíte zhnědnutí a přilepení rýže na dno hrnce). Obrázek č.3: Naplňte vodu po rysku, která odpovídá počtu šálku rýže. Obrázek č.4: Vložte vnitřní hrnec do vařiče. Obrázek č.5: Bezpečně zavřete víko. Obrázek č.6: Připojte napájecí kabel do zásuvky 220V. Obrázek č.7: Stiskněte tlačítko WHITE RICE nebo BROWN RICE v závislosti na tom jakou rýži chcete vařit tzn. bílou, nebo hnědou. Obrázek č.8: Hrnec začne vařit, kontrolka vaření se rozsvítí a LED dioda zobrazí " - - - -". Obrázek č. 9: Hrnec odpočítává posledních 9 minut vaření. Obrázek č.10: Jakmile je rýže hotová hrnec zapípá a automaticky se přepne na stav udržování teploty, rozsvítí se indikátor. Obrázek č.11: Nejlepších výsledků dosáhnete, když rýži několikrát propíchnete servírovací lžíci aby se zbytky vlhkosti rozložily. Obrázek č.12: Odpojte napájení. TIP: Chcete-li rýži přidat více chuti, zkuste vodu nahradit vývarem z masa , nebo zeleniny, poměr bude stejný jak u vody.

Časy a poměry vaření:

Na 2 šálky rýže nalijete vodu do vnitřní nádoby na rysku 2. Po uvaření máte 4 šálky uvařené rýže. Čas vaření : bílá rýže 30-35 minut, hnědá rýže 65-70 minut.

Na 3 šálky rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 3. Po uvaření máte 6 šálků uvařené rýže. Čas vaření : bílá rýže 33-38 minut, hnědá rýže 75-80 minut.

Na  4 šálky rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 4. Po uvaření máte 8 šálků uvařené rýže. Čas vaření: bílá rýže 38-43 minut, hnědá rýže 80-85 minut.

Na 5 šálků rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 5. Po uvaření máte 10 šálků uvařené rýže. Čas vaření: bílá rýže 40-45 minut, hnědá rýže 85-90 minut.

Na 6 šálků rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 6. Po uvaření máte 12 šálků uvařené rýže. Čas vaření : bílá rýže 43-48 minut, hnědá rýže 88-93 minut.

Na 7 šálků rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 7. Po uvaření máte 14 šálků uvařené rýže. Čas vaření: bílá rýže 45-50 minut, hnědá rýže 90-95 minut.

Na 8 šálků rýže nalijte vodu do vnitřní nádoby na rysku 8. Po uvaření máte 16 šálků uvařené rýže. Čas vaření: bílá rýže 47-42 minut, hnědá rýže 92-97 minut.

Výše uvedené dávkování rýže a vody je pouze obecným měřítkem, protože existují různé druhy rýže. Pokud je rýže po uvaření měkčí nebo trochu převařený snižte poměr vody.

Funkce SAUTÉ:

Obrázek č.1: Vložte vnitřní hrnec do vařiče. Obrázek č. 2: Zapněte napájení. Obrázek č.3: Stiskněte tlačítko SAUTÉ, rozsvítí se kontrolka a na displeji se objeví blikající čas 00:30 což představuje 30 minut vaření. Obrázek č.4: Pomocí tlačítek + - (TIMER) zvyšte ,nebo snižte požadovaný čas restování. Skoky v nastavení jsou po 5 minutách. Obrázek č.5: Jakmile je Vámi nastaven požadovaný čas displej přestane blikat a bude odpočítávat čas vaření. Obrázek č.6: Před přidáním ingrediencí nechte hrnec několik minut vařit. Obrázek č.7: K míchání použijte dřevěnou lžíci . Obrázek č.8: Po uplynutí zvoleného času hrnec zapípá a přepne se do stavu udržování teploty. Obrázek č.9: Vypněte napájení. 

Funkce DESSERT

Obrázek č. 1: Při přípravě těsta na dort postupujte dle Vašeho receptu. U koláčů, nebo jiných dezertů hrnec vždy vymažte ,nebo vyložte pečícím papírem. Přidejte směs do hrnce. Obrázek č.2: Vložte vnitřní hrnec do vařiče. Obrázek č.3: Víko bezpečně uzavřete. Obrázek č.4: Zapněte hrnec do zásuvky. Obrázek č.5: Stiskněte tlačítko DESSERT rozsvítí se kontrolka a na displeji bude blikat čas 00:40 . Doba vaření 40 minut. Obrázek č.6:  Pomocí tlačítek + - (TIMER) zvyšte ,nebo snižte požadovaný čas pečení. Skoky v nastavení jsou po 5 minutách. Obrázek č.7: Jakmile je Vámi nastaven požadovaný čas displej přestane blikat a bude odpočítávat čas pečení. Obrázek č.8: Po uplynutí zvoleného času hrnec zapípá a přepne se do stavu udržování teploty. Obrázek č.9: Pečlivě vyjměte dezert. Možná budete muset potřebovat nádobu obrátit. Obrázek č.10: Vypněte napájení. 

Funkce STEW: 

Obrázek č.1: Do vnitřního hrnce přidejte připravované jídlo. Obrázek č.2: Vložte vnitřní hrnec do vařiče. Obrázek č.3: Bezpečně uzavřete víko. Obrázek č.4: Připojte hrnec do zásuvky. Obrázek č.5:  Stiskněte tlačítko STEW rozsvítí se kontrolka a na displeji bude blikat čas 02:30 . Doba vaření 2 hod 30 minut. Obrázek č. 6: Pomocí tlačítek + - (TIMER) zvyšte ,nebo snižte požadovaný čas vaření. Skoky v nastavení jsou po 30 minutách. Obrázek č.7: Jakmile je Vámi nastaven požadovaný čas displej přestane blikat a bude odpočítávat čas vaření.  Obrázek č.8: Po uplynutí zvoleného času hrnec zapípá a přepne se do stavu udržování teploty. Obrázek č.9: Otevřete víko a zkontrolujte jídlo jestli je uvařené. Pokud ano vyjměte jídlo. Obrázek č.10: Vypněte napájení. Poznámka: Můžete kombinovat tlačítko Seuté se Stew. Funkce Seuté pro opečení masa a potom funkce Stew pro dokončení vaření.

Funkce STEAM:

Obrázek č.1: Pomocí dodané měrky přidejte 3 šálky vody do hrnce. Obrázek č.2: Vložte vnitřní hrnec do vařiče. Obrázek č.3: Do děrované dodané nádoby vložte potraviny které chcete vařit v páře. Obrázek č. 4: Vložte naplněnou děrovanou nádobu na hrnec. Obrázek č.5: Bezpečně uzavřete víko. Obrázek č.6: Připojte hrnec do zásuvky. Obrázek č.7:  Stiskněte tlačítko STEAM rozsvítí se kontrolka a na displeji bude blikat čas 00:10 . Doba vaření 10 minut. Obrázek č.8: Pomocí tlačítek + - (TIMER) zvyšte ,nebo snižte požadovaný čas vaření. Skoky v nastavení jsou po 5 minutách. Vaření 5-60 minut. Obrázek č.9: Jakmile je Vámi nastaven požadovaný čas displej přestane blikat ,když voda dosáhne varu začne se vaření odpočítávat. Obrázek č.10: Po uplynutí zvoleného času hrnec zapípá a přepne se do stavu udržování teploty. Obrázek č.11: Zkontrolujte zda je jídlo uvařené, pokud ano vyjměte jídlo pomocí chňapky ven. Obrázek č.12: Vypněte hrnec ze zásuvky. Při vaření v páře se doporučuje 3 šálky vody. 

Doporučené časy vaření a pečení:

Ryba 10-20 minut při teplotě 140 stupňů C.

Kuře 20-30 minut při teplotě 165 stupňů C.

Chřest 6-8 minut.

Brokolice 6-8 minut

Zelí 5-7 minut

Mrkev 8-10 minut

Kukuřičný klas 12-16 minut

Zelené fazole 8-10 minut

Hrášek 4-6 minut

Brambory 28-33 minut

Cuketa 9-11 minut

Vejce 5-15 minut (záleží na jaký způsob vejce potřebujete uvařit)

Výše uvedené časy jsou pouze orientační, záleží na určitém druhu potraviny. Např. některá zelenina obsahuje víc vody ,některá méně atd. Vždy zkontrolujte vaření.

Další doporučení.

Můžete vařit např. rýži a zároveň vařit v páře. 

Postupujte dle funkce vaření rýže 1-8. Obrázek č.9: Do děrované dodané nádoby vložte potraviny které chcete vařit v páře. Obrázek č.10: Opatrně otevřete hrnec ,kde se vaří rýže. Obrázek č.11: Dejte děrovanou nádobu do hrnce. Obrázek č.12: Bezpečně uzavřete víko. Obrázek č.13: Nechte jídlo vařit v páře, poté zkontrolujte uvaření. Obrázek č.14: Pomocí chňapky děrovanou nádobu vyjměte. Obrázek č.15: Nechte pokračovat vaření rýže-dle popisu vaření.

Nastavení funkce odloženého vaření:

Obrázek č.1: Zapněte hrnec do zásuvky. Obrázek č.2: Stiskněte tlačítko DELAY rozsvítí se kontrolka a na displeji bude blikat 00:30. 30 minutové zpoždění vaření. Obrázek č.3: Pomocí tlačítek + - (TIMER) zvyšte ,nebo snižte požadovaný čas odložení. Skoky v nastavení jsou po 30 minutách. Odložení 30 minut až 24 hod. Obrázek č.4: V závislosti na jídle, které se má vařit stiskněte tlačítko + - (TIMER) a nastavte dobu vaření, kontrolka se rozsvítí a bude blikat doba vaření. Obrázek č.5: Displej bude odpočítávat dobu spuštění vaření. Obrázek č.6: Jakmile se dovrší odložený start vaření ,nádoba se spustí.

Čištění a údržba:

Obrázek č.1: Vyjměte odvzdušňovací ventil. Obrázek č.2: Vyjměte sběrač vody. Obrázek č.3: Umyjte vnitřní hrnec, nebo ho umyjte v myčce nádobí. Obrázek č.4: Hrnec otřete vlhkým hadříkem. Obrázek č.5: Důkladně osušte tělo vařiče. Obrázek č.6: Sestavte zpátky veškeré vyjmuté příslušenství odvzdušňovací ventil atd. Nepoužívejte drsné a silně abrazivní prostředky. Při používání v myčce může dojít k mírnému zabarvení vnitřního hrnce, je to pouze kosmetické a neovlivní to funkčnost nádoby. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články